E-mail: welcome@bodyupgrade.ro | Mobil: 0722 908 450

Mit și adevăr: despre băuturile energizante

17 Oct 2013

Mit și adevăr: despre băuturile energizante

Acestea nu sunt potrivite doar pentru sportivii de performanță, de exemplu cei care participă la maratoane, care se antrenează cu mult peste două ore pe zi.
Pentru persoanele de rând care merg la sală pentru a slăbi sau pentru a se menține în formă, băuturile energizante nu înseamnă altceva decât multe calorii în plus.
Foarte mulți oameni consumă acest tip de băuturi pentru că sunt siguri că, astfel, vor obține mai multă energie pentru a se antrena mai mult și mai în forță. Dar, de fapt, ei nu fac decât să consume mai multe calorii ceea ce înseamnă că vor fi nevoiți să se antreneze mai mult și mai în forță pentru a ajunge la rezultatul dorit. Persoanele care se antrenează mai puțin de două ore nu au nimic de câștigat de pe urma baurilor energizante .

Deși energizantele au drept scop menținerea tonusului, atenției, folosirea lor timp îndelungat, sau repetat, scad din activitatea creierului, astfel, vei simți o oboseală pronunțată, o lipsă sau o scădere a concentrarii, o fatigabilitate. Anume excitarea îndelungată a Sistemului Nervos duce la slăbirea funcțiilor sale. Cel mai bine evită consumul acestora, înlocuindu-le cu o alimentație sănătoasă în citrice, legume, cereale care asigură doză necesară de energie pe/zi.

Efecte negative ale energizantelor: provaocă insomnie, modifică tensiunea arterială și pulsul, suprastimuleaza sistemul nervos, dezhidrateaza corpul etc. Băutura energizantă consumată în cantități mari provoacă: bătăi ale inimii care devin atât de rapide încât îți pun viață în pericol, slăbirea sistemului imunitar, de asemenea poți avea probleme de respirație. Eu te sfătuiesc să nu consumi astfel de băuturi energizante, știu că te fac să te simți plin de energie, dar după ce efectul lor a trecut poți să te trezești cu simptomele menționate.

Comments are closed.