E-mail: welcome@bodyupgrade.ro | Mobil: 0722 908 450

Ce se întâmplă atunci când fumam?

6 Dec 2013

Ce se întâmplă atunci când fumam?

Sportul este benefic pentru fumatori pentru ca este unul din factorii care îi ajuta la prevenirea afecţiunilor cardiovasculare, la combaterea stresului, de asemenea poate scădea riscul de orsteoporoza şi îmbunătăţeşte funcţiile aparatului respirator. Este foarte important să faci sport pentru a nu te plictisi. Mergi la sală cu prietenii, iar acest lucru cu siguranţă te va încuraja atunci când vrei să te lasi de fumat. Fumatul este nociv pentru organism indiferent cât de mică este cantitatea de ţigări pe care o consumi.

RAUL este proporţional cu numărul de tigari fumate. Persoanele care se lasă de fumat au sanse mari să crească în greutate cateva kg, dar acest lucru nu se este obligatoriu să aibă loc. Creşterea ponderală poate fi evitată mâncând mai puţin şi făcând mai multă mişcare .

De ce se câştigă în greutate după renunţarea la fumat?

Fumatul măreşte metabolismul, viteza cu care sunt arse caloriile. Renunţând la fumat metabolismul va scădea puţin revenind la nivelul său normal. Atunci când te laşi de fumat ai tendinţa de a mânca mai mult, pentru ca există tendinţa de a ronţăii ceva care sa înlocuiască ţigările. După renunţarea la fumat se constată că mâncarea are un gust mai bun şi de aici apare tendinţa firească de a manca mai mult.

Comments are closed.