E-mail: welcome@bodyupgrade.ro | Mobil: 0722 908 450

Este indicat să consumam cafea ?

6 Dec 2013

Este indicat să consumam cafea ?

Cafeaua poate fi considerată un aliment dacă nu faci abuz, iar în curele de slabire are un rol pozitiv prin efectul ei termogenic.

Cafeina, care se gaseste din belsug in cafea si care dimineata dezmorteste creierul si energizeaza organismul, poate provoca palpitatii, transpiratii, dureri de cap, stari de agitatie si nervozitate, ameteli, insomnie, stare de oboseala, tensiune arteriala, anxietate si depresie la persoanele care zilnic abuzeaza de cafea.

Unul dintre cele mai frecvente motive pentru care oamenii consuma cafea sau bauturi ce contin cofeina, este efectul de stimulare al functiilor cerebrale, acea senzatie de trezire.

In cazul sportivilor, cofeina s-a dovedit un supliment cu eficienta deosebita, foarte util in cresterea performantelor.

Un alt efect dovedit al cofeinei este crestera ratei metabolice, un ajutor pentru cei care vor sa slabeasca. Cafeaua este o bautura cu zero calorii (nu contine substante nutritive energetice), fiind favorita persoanelor ce vor sa-si mentina silueta. Contine o suita de substante care-i asigura aroma si gustul particular si contribuie la completarea necesarului uman de bauturi cu substante minerale si microelemente ca: fierul, potasiul, magneziul si manganul.

In plus, cafeaua mai contine mici cantitati de vitamine: riboflavina, acid pantotenic, vitamina E, vitamina C si vitamina B6.

Persoanele ce beau mai multa cafea (este indicat sa fie mai slaba), acopera si necesarul de lichide al corpului. Corpul are nevoie de minim un litru si jumatate de lichide pe zi.

 

Proprietatea cafeinei de a activa combustia lipidelor (grasimilor) din corp si de a contribui prin aceasta la aportul energetic al corpului, inseamna suficient de mult. Cafeina creste nivelul unor hormoni (adrenalina), mareste tensiunea musculara si capacitatea de contractie a muschilor. In plus, cafeina stimuleaza respiratia, volumul pulmonar fiind exploatat eficient. Chiar daca suntem sportivi amatori, consumarea unei cesti de cafea inainte de a practica sportul preferat, ne va face sa ne simtim mai bine.

Comments are closed.